Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Csecsemőtáplálási mesterkurzus (Budapest, Marriott Hotel, 2018.03.23.)

Fókuszban a fehérje és az immunitás

Kedves Kollégák!

A Magyar Gyermekorvosok Társasága számára a szoptatás, az anyatejes táplálás szakmai és társadalmi támogatása kiemelt fontossággal bír. Az anyatej egészségvédő hatása közegézségügyi kérdés.

Felgyorsult világunkban a szakmai tudásunk szinten tartása nem egyszerű, még a XXI. századi információáradat ellenére sem. Magyarországon számos nagy hagyománnyal bíró gyermekgyógyász kongresszus segíti ebben a kórházban és az alapellátásban dolgozókat egyaránt. Azonban mindig kiemelkedő fontossággal bír, amikor vezető európai szakemberektől hallhatunk közvetlenül a gyermekgyógyászat aktuális kérdéseiről.

2018. március 23-án egy kivételes táplálkozástudományi programon vehetünk részt, melyre a Magyar Gyermekorvosok Társasága nevében tisztelettel meghívom Önt!

Dr. Velkey György
MGYT elnöke

Programfüzet >>

Online jelentkezés és további információk >>

Letölthető jelentkezési lap >>Házi gyermekorvosi állás Gyenesdiáson

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet HÁZI GYERMEKORVOS munkakör betöltésére.
A házi gyermekorvosi körzetben három település (Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök) gyermekorvosi, iskola-egészségügyi (2 iskola), óvodai (3 óvoda) és bölcsődei (1 bölcsőde) orvosi feladatai tartoznak.
Az orvosi feladatok ellátását mindhárom településen jól felszerelt 10 km-en belüli Balaton-parti rendelők (Gyenesdiáson, 2018. nyarán átadásra kerül az új központi rendelő-épület, kialakítható tetőtéri lakással), tapasztalattal és helyismerettel rendelkező asszisztens segíti munkáját.

Az állás megegyezés szerinti kezdő időponttól betölthető:
1. Közalkalmazotti munkaviszonyban: illetmény a közalkalmazotti bértábla szerinti összeg egyedi megállapodással kiegészített juttatással. (kb. 540.000,-Ft.)
2. Vállalkozói jogviszonyban, egyedi ellátási szerződés alapján (praxis térítésmentesen megszerezhető)
3. Rezidensek jelentkezését is várjuk. A szakvizsga megszerzéséig az önkormányzat tanulmányi szerződést köt a jelentkezővel. Részletek személyes megbeszélés tárgyát képezik.

Közalkalmazotti jogviszony esetén a körzet praxisjoga térítésmentesen megszerezhető az ellátásért felelős önkormányzatok további támogatása mellett. A helyben lakás biztosítását az önkormányzatok további támogatással segítik.

Second Winter School (March 5-7, 2018 / Interlaken, Switzerland)

Still a few places left to enjoy the Swiss winter ski resort and the ESPNIC winter school!

3-day refresher course targeted at candidates preparing for the European Paediatric / Neonatal Intensive Care DiplomaTM (EPIC DiplomaTM), or any individuals wanting to refresh their core knowledge the speciality.
The ESPNIC Winter School will focus on the core topics of paediatric intensive care: Neurocritical Care, organ donation, ethics, non-invasive mechanical ventilation in the PICU/NICU, renal failure and renal replacement therapy in the PICU.

Speakers: Joe Brierley (United Kingdom), Alberto Medina Villanueva (Spain), Marti Pons (Spain), Barney Scholefield (United Kingdom) and Akash Deep (United Kingdom)

PROGRAMME AT A GLANCE
March 5 / 08:30-18:45: Non-invasive mechanical ventilation in the PICU/NICU
March 6 / 08:15-12:30: Neurocritical Care
March 6 / 14:00-18:30: Brain Death, Organ Donation, Ethics in PICU/NICU
March 7 / 08:15-12:30: Critical Care Nephrology

WHERE: Hotel Carlton Europe in Interlaken, Switzerland

Click the following link for the detailed scientific programme and to register: https://www.symporg-registrations.com/espnicwinterschool2018 >>


A Magyar Gyermekorvosok Társasága Evidencia Bizottságának állásfoglalása az Enterol kemény kapszuláról

A Magyar Gyermekorvosok Társasága Evidencia Bizottságának állásfoglalása A Biocodex francia gyártó által gyártott saccharomyces boulardii hatóanyagú, Enterol kemény kapszula és por magyarországi forgalmazója, az A&D Pharma magyarországi képviselete azzal a kéréssel fordult az Evidencia Bizottsághoz, hogy állapítsa meg az Enterol evidencia szintjét és ajánlhatóságának erősségét két indikációban.

Az MGYT Evidencia Bizottsága áttekintette a kérdést, az allásfoglalás ide kattintva olvasható >>


Gyermekfájdalom Kongresszus (Recklinghausen, 2019.03.14-16.)

Kedves Kollégáink!

A Bethesda Gyermekkórház Fájdalomterápiás Ambulanciájának vezetőjeként fel szeretném hívni a figyelmüket egy nagyon színvonalas jövő évi konferenciára.
Kolléganőmmel, dr. Gyimesi-Szikszai Andreával évek óta kapcsolatban vagyunk a Német Gyermekfájdalom Központtal, a tőlük tanultak fontos bázisát képezik ambulanciánk jelenlegi működésének.

Ez a nagyon lelkes német csapat 2001-től rendez kétévente gyermekfájdalom kongresszust a Ruhr-vidéki Recklinghausenben, amely általában – a továbbképző napot is beleszámítva - 2,5 napon át tart. 2013-tól svájci és osztrák, 2017-től holland kollégák együttműködésével állították össze a programot. A majdnem 1000 résztvevő között orvosokon kívül sok ápolóval, pszichológussal és más szakmák képviselőivel is találkozhatunk. A kb. 80 előadás és műhely témáját illetően nagy hangsúlyt kap a krónikus fájdalom és a palliatív ellátás, alapvetően komplex, bio-pszicho-szociális szemléletmódot közvetítenek, ezzel segítve a gyerekek fájdalmának jobb megértését és rizikóban szegény, de eredményes kezelését. A kongresszus hivatalos nyelve a német, angol nyelvű előadások csak elvétve fordulnak elő.

2019. március 14-16 között lesz a tizedik, jubileumi alkalom. A Központot vezető Zernikow professzor és munkatársai azzal kerestek meg bennünket, hogy szeretnék bővíteni a résztvevő országok listáját és ennek nyomán ránk, magyarokra is gondoltak. Arra kértek…

IV. Sürgősségi Orvostani Fórum (Debrecen, 2018.04.06-07.)

Kedves Kollégák!

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság, a Magyar Oxyológiai Társaság és az Országos Mentőszolgálat tisztelettel meghívja Önöket a „IV. Sürgősségi Orvostani Fórum” címmel 2018. április 6-7. között megrendezésre kerülő tudományos kongresszusra és továbbképző tanfolyamra.

Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

A rendezvényt a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központja akkreditálja aneszteziológusok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, családorvosok, kardiológusok, oxiológus – és sürgősségi szakorvosok, ápolók, mentőtisztek és szakápolók számára. A kongresszus tesztvizsgával zárul. A regisztráltak és vizsgázók számára oklevelet állítunk ki és igazoljuk a továbbképzési pontot (orvosoknak 26, szakdolgozóknak 15 pont).

Idén célul tűztük ki, hogy áttekintsük a hypertonia, a vesebetegségek, a kardiológiai sürgősségi helyzetek ellátórendszert érintő feladatait. A gyermekgyógyászati sürgősségi állapotok kiemelt témáival és a sürgősségi orvostan területén tevékenykedő szakdolgozókat érintő aktualitások áttekintésével külön szekciók foglalkoznak.
Bízunk benne, hogy a kongresszus szakmai és társasági programjai által a résztvevők a korszerű ismeretek elsajátításán túl emlékezetes…

IPA Online Updates - 2018. február 9.

Az International Pediatric Association 2018. február 9-i hírlevele letölthető ide kattintva >>

A tartalomból:
UNICEF Humanitarian Action for Children 2018
ISSOP E-Bulletin- Jan 2018
Countdown to 2030- Maternal, Newborn & Child Survival
The Lancet Article: Status and Drivers of Maternal, Newborn, Child and Adolescent Health in the Islamic World: a Comparative analysis
Proposed Members Announced for WHO Independent Commission on NCDs
Remote Nigeria Communities Welcome Child Health Programme

4th Congress of Children's Surgeons of Serbia (April 12-14th 2018 Belgrade)

We would like to cordially invite you to participate at 4. CONGRESS OF PEDIATRIC SURGEONS OF SERBIA with international participation, organized by the Mother and Child Health Care Institute of Serbia “Dr Vukan Cupic” and Serbian Pediatric Surgery Education Center. Congress will take place in Belgrade from 12-14th April, 2018.

Considering the great interest of colleagues for active participation, the Organizing Committee decided to extend deadline for the early bird registration until 19th of February 2018 in order to allow colleagues, who have not registered yet, to register under favorable conditions.

Website, online registration, program: http://serbianpediatricsurgery.com/english/ >>

FIGYEK 2018 (Pécs, 2018.05.25-27.)

Kedves Kollégák!

A Pécsi Gyermekklinikai fiatal orvosai nevében sok szeretettel várunk benneteket a XVII. Fiatal Gyermekgyógyászok Konferenciájára, amelynek megrendezésére idén Pécsett a Tudásközpontban kerül sor 2018. május 25-27-e között.

Regisztráció >>
Absztraktbeküldés >>
A konferencia honlapja, további információk >>


A szakmai program mellett változatos társasági rendezvényekkel készülünk, amelyeknek Pécs belvárosának különböző pontjai biztosítanak majd helyszínt.

Igyekszünk összehozni minél több határon innen és túl élő fiatal kollégát.
A szakmai tudás fejlesztése mellett, a csapatépítés valamint új kapcsolatok létrehozása a célunk.

TUDOMÁNYOS PROGRAM
„Van-e nálatok alkohol?” (Kispál és a Borz) ● SBO és toxikológia
„Darabokra törted a szívem” (Halott Pénz) ● ITO és kardiológia
„Életigenlő szám” (Kispál és a Borz) ● Neonatológia
„WC-n sírni, ágyon állni, felhőn félni” (Kispál és a Borz) ● Gasztroenterológia
„Valami van a levegőben” (Halott Pénz) ● Pulmonológia és allergológia
„Húsrágó,…

IPA Online Updates - 2018. január 30.

Az International Pediatric Association 2018. január 30-i hírlevele letölthető ide kattintva >>

A tartalomból:
Obituary for Late Dr. Robert J. Haggerty
Nurturing Care Framework: First Online Consultation
Nigeria Set to Vaccinate 25 Million People, Its Biggest Yellow Fever Campaign Ever
More Birth Defects Seen in Parts of U.S. with Local Zika Spread
Afghanistan Expands Environmental Surveillance
Member Societies News
Dates & Events
Opinion: 5 Agenda Items To Watch at WHO's Annual Board Meeting


További hírek

MGYT tagdíj összege:

 • Nyugdíjasoknak, akik nyugdíj mellett munkát nem vállalnak: 1.500.- Ft/év
 • Nem nyugdíjasoknak és azon nyugdíjasoknak, akik nyugdíj mellett munkát vállalnak: 5.000.- Ft/év
11743002-20087922
Tovább

 • Nutricia
 • Nestle
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28